Понеділок, 29.04.2024, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Ірина Дикун - працюємо на ентузіазмі
17:02
Ірина Дикун - працюємо на ентузіазмі
 
 
   На селищному сайті користувач розмістив гнівний коментар щодо роботи нашої швидкої медичної допомоги та поліклініки. Ми одразу ж вирішили вирушити на місце подій. Нас зустріла чергова бригада та старший фельдшер Ірина Дикун. Користувач сайту повідомляє, що швидка відмовляється їхати на виклики, аргументуючи відсутністю пального. 
     Ірина Василівна, попередньо опитавши свій персонал, повідомила нам , що такого випадку в них не було. Просить уточнити цього користувача коли саме був виклик і хто дав таку відповідь.
     Про роботу швидкої нам розповіли наступне:
- на даний час ця установа має подвійне підпорядкування: Тернопільський Центр екстреної медичної допомоги та міська комунальна поліклініка. Тернопіль має забезпечувати ліками та пальним. Однак, щодня на заправку автомобіля видається 7 літрів бензину. Якщо за день не використовується, то лишається запас на наступний період. Але хіба цього достатньо? Тільки на один виїзд до Борщева потрібно 6 літрів. На обслуговуванні швидкої, крім нашої Скали-Подільської є ще такі села: Бурдяківці, Дубівка, Збриж, Гуштин, Лосяч, Бережанка і Трійця. За власною ініціативою працівники закупили за власні кошти 10 літрів бензину, які в них є в запасі і використовуються лише в екстрених випадках. Якщо вони все ж використаються, то потрібно одразу ж повернути, щоб ще комусь була змога допомогти. За добу може бути 9-14 викликів, з них на нічний час припадає  - 3-4. Коли людина пропонує свій бензин, то працівники швидкої не відмовляються. Тоді такий порядок заправки: хворий (чи водій в разі потреби) заправляє автомобіль за свої кошти, до звіту подається квитанція про оплату та підпис цієї людини. З ліками також проблема. З червня немає самих необхідних: знеболюючих, спазмолітиків, від тиску, гормонів. Ірина Василівна двічі подавала заявку в Тернопіль та ліків все ж немає. Автомобіль експлуатується  з 2003 року, потребує капітального ремонту, зокрема, двигун, адже термін використання - 6 років. Подано заявку на запчастини. Однак, також нічого не виділено. Володимир Шашкін, в якості спонсорської допомоги, забезпечив швидку зимовими колесами. 
  Також нам повідомили, що час приїзду на місце до хворого по Скалі становить 10 хвилин, а по селах - до 20 хвилин. Шини є в автомобілі, набір швидкої допомоги (чемодан) не займають багато часу на збори. Тобто, реагують швидко. Конкретно про цей випадок можна сказати, що мабуть, дзвонили на 103. А це - Борщівська швидка, але вона всеодно переадресовує виклики на нашу швидку. На зміні працює лише двоє чоловік - водій і фельдшер. Диспетчера немає. Якщо бригада перебуває на виклику, то немає кому відповісти по стаціонарному телефону. Тому ще раз повідомляємо мобільний - 096-3876852.
    Ірина Василівна повідомила, що потрібно оповістити наших громадян, щоб мали необхідний запас ліків в себе в разі екстреного випадку, адже ми вже побачили ситуацію із забезпеченістю всім необхідним. Працюють наші медики на "голому ентузіазмі".
    Дорогі наші рятівники, бажаємо вам витримки у вашій благородній справі! 
Ірина та Олександр Дубчак
Категорія: інше | Переглядів: 838 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: