Середа, 08.05.2024, 17:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Праця тернопільських екологів в Скалі
15:38
Праця тернопільських екологів в Скалі
 


16 жовтня до Скали-Подільської навідались активісти обласної ГО «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» на чолі з директором – Андрієм Об'єщиком, які приїхали допомогти громаді вирішити деякі екологічні проблеми селища.

Питання, які підіймались під час розмови Андрієм Об'єщиком з виконуючим обов’язки начальника ККП – Вадимом Бицем.

Куди здійснюється вивезення відходів згідно ГДС?

Маючи дозвіл на спеціальне водокористування, відходи вивозять на поля фільтрації, що знаходяться поблизу Борщева.

Активістами громадської організації «Скеля» було поставлено під сумнів сказане, оскільки вони зафіксували факт зливу працівником ККП відходів напряму у річку Збруч.

Виконуючий обов’язки ККП зобов’язався правопорушника притягнути до адміністративної відповідальності.

Куди ДП «Дінтер Україна Скала» вивозить жмиху? Підприємство своєю технікою вивозить жмиху на 6 га землі стихійного сміттєзвалища за кар’єром.

Андрій Об'єщик зауважив, що між селищною радою і ДП «Дінтер Україна Скала» укладено угоду, згідно якої підприємство сплачує 20 тис. грн. в місяць на утилізацію жмихи. Було підраховано, що в день вивозиться близько 15-18 машин відходів, а це приблизно 50-70 т жмихи, за який і сплачується 20 тис. грн. Але згідно умов угоди і підрахунками, ДП «Дінтер Україна Скала» мало б сплачувати приблизно 50 – 70 тис. грн. Андрій вбачає проблему в неналежному обліку кількості відходів, який мав би проводити ККП.


Питання, яке було поставлене під час розмови із селищним головою – Любомиром Черепієм.

Згідно договору жмиху вивозять і утилізують, а по факту її викидають на території селища. Поясніть.

Дана територія є рекультивованою землею асфальтного заводу, яка передана селищній раді. І справді, будь-яких офіційних документів на вивезення жмихи на цю територію немає.

Висновки.

Переконані, що в селищі, яке з 1968 року має статус курортного, екологічна проблема потребує більшої уваги з боку селищної ради. На ділянці, яка орендується ДП «Дінтер Україна Скала», є залишки очисних споруд, але для їх розбудови потрібна співпраця підприємства і селищної ради. Під тиском екологів керівник ДП «Дінтер Україна Скала» зобов’язався виділити кошти на розробку проекту модернізації очисних споруд. Ми не дамо підприємству запрацювати в новому сезоні до тих пір, поки вони не виконають своєї обіцянки. Члени ГО «Скеля» запропонували офіційно оформити стихійне сміттєзвалище та ідею побудови міні-заводу по переробці сміття.

Даний проект має декілька чинників, які спонукають до його втілення:

- нагальна потреба;

- економічно вигідно;

- підтримка екології краю.

Також запропонували при селищній раді утворити комісію із питань екології.

Сподіваюсь, що наша співпраця з активістами обласної ГО «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» буде продовжена, адже в Скалі-Подільській є не одне екологічно брудне підприємство. Першу спільну справу зроблено 17 жовтня ДП «Дінтер Україна Скала» провело зарибнення Збруча (1 тонна: карася, коропа, товстолобика, щуки).

Олександр Дубчак

Р.S. Є попередня домовленість про зустріч (після 12 листопада) між адміністрацією ДП "Дінтер Україна Скала", активістами ГО "Протидія курупції та моніторинг екології "Скеля" з громадою нашого містечка.


Очисні споруди ДП "Дінтер Україна Скала" потребують модернізації 


Стихійне сміттєзвалище за кар'єром

В екологічній мандрівці Скалою брали участь: Вікторія Журба,  Андрій Об'єщик - директор ГО "Протидія курупції та моніторинг екології "Скеля", Руслан Ангел - заступник директора ГО "Протидія курупції та моніторинг екології "Скеля", Андрій Потурняк - член ГО "Скеля", наш земляк, Олександр ДубчакІванна Притка  

Категорія: Екологія | Переглядів: 1105 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Скалечанин  
Нє, перепрошую, але це просто цирк на дроті! це треба аби з Тернополя хось приїздив і сварив пальчиком?
Асфальтний коптить постійно не зрозуміло чим, дінтер, чи то дьохлер? - вивозить жмиху куди хоче, комунальний зливає лайно куда хоче, сміттєзвалище зробили біля самого вїзду до Скали, дуже гарно, є на що подивитись... - що невже ні голова, ні депутати сільради такі безпомічні, і не можуть дати лад? якщо не можуть дати раду з такими простими речами, то чому вони знов лізуть до влади? - очевидно, що відповідальності нуль, то залишається лише одне - просто наглі люди, яким власні амбіції понад усе, такево - аби потішитися, що вони депутати, велике цабе.
За свої дії чи бездіяльність кожен буде відповідати, і то не перед Богом, а перед людьми, які вас, шановна владо, вибрали!

1 Юрій  
Чи можна навести порядок в Тернопільській області?
Можна за таких умов :
Андрій Об'єщик - голова Тернопільської ОДА !!!!!
Руслан Ангел - начальник умвс в тернопільській області або СБУ !!!!!
допомога активістів і небайдужих громадян !!!!!!!!!

Имя *:
Email:
Код *: