Середа, 08.05.2024, 04:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2015 » Березень » 11 » Дивосвіт митця Богдани Шиян
15:53
Дивосвіт митця Богдани Шиян

 

У Скала-Подільському історико-краєзнавчому музеї цими днями триває виставка мисткині-вишивальниці, заразом – талановитого педагога Шиян Богдани Леонідівни. Вона представила експозицію своїх найкращих ікон, вишитих рушників та серветок. На відкритті виставки виступила директор ЗОШ І-ІІІ ступенів Дорож Наталія Володимирівна, котра розповіла дещо з біографії митця, наголосивши, що вони є багаторічними колегами, друзями, однодумцями. Народилася і проживає пані Богдана у с.Лосяч, та вже 28 років кожен день долає шлях до Скали-Подільської, так як саме тут проходить її фахова діяльність на посадах вчителя малювання, креслення та початкових класів. Мисткиня каже, що навіть не уявляє вже іншого життя без своїх учнів та колег по професії. А ще не уявляє свого життя без мистецьких захоплень: малювання, в᾽язання, виготовлення різних виробів з паперу, бісеру, але найбільше – без вишивки. «Мені здається, що все це я вміла робити від народження, - починає свою розповідь пані Богдана на відкритті власної виставки, - я завжди вишивала різні мініатюрки, подушечки і дарувала їх своїм близьким. А от ікони-картини прийшли до мене значно пізніше. Це сталося майже 5 років тому, коли мій молодший син потрапив у автокатастрофу. Сидячи у лікарні біля сина, я дошивала лик Ісуса в терновому вінку. Тепер ця ікона займає основне місце в моєму домі і серці. І саме тоді, мабуть, у найважчі дні мого життя ця ікона допомогла мені жити. У той час я пообіцяла собі, що вишию 10 ікон, якщо син виживе. Я дотримала даного собі тоді слова, зараз я вишиваю дванадцяту. Не всі ікони у мене вдома, декілька я подарувала своїм близьким людям і Церкві. Так поєдналися в моєму житті любов до вишивки, дітей і Бога».

Присутній на заході селищний голова Черепій Л.Й. подякував Богдані Леонідівні за багаторічну працю над собою, а ще головніше – за дарування свого таланту дітям на власних уроках.

Директор музею художник Шпак Є.М. звернув увагу на вірний підбір і використання кольорів, наголошуючи, що все це виконано за допомогою ниток і голки.

Воістину багата талантами наша Подільська земля! Нехай же й надалі дивосвіт митця Богдани Шиян приносить радість їй, її рідним, учням, колегам педагогам, всім небайдужим до прекрасного людям, котрі розуміють, що кожен талант це перш за все велика, титанічна праця над собою.

Оксана Ундерко, науковий співробітник Скала-Подільського історико-краєзнавчого музею.

Категорія: Таланти нашого містечка | Переглядів: 992 | Додав: lagazuk5836 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: