Вівторок, 30.04.2024, 16:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2015 » Березень » 24 » Кухарська сотня Скали-Подільської: працюємо далі!
20:48
Кухарська сотня Скали-Подільської: працюємо далі!

Незабаром Світле Христове Воскресіння. Ми зустрінемо його з повними кошиками пасхальних смаколиків, перебуваючи на рідній землі. Зовсім по-іншому прийде Великдень до наших воїнів-захисників: чужина, холодні бліндажі, одноманітна їжа. Ми, скалецькі волонтери, задумали передати нашим солдатам на фронт щось смачне, домашнє, великоднє і зупинилися на свиному тушеному консервованому м᾽ясі (в народі відоме як «тушонка») та паштеті. Сказано – зроблено. Знайшовся меценат такої справи: ТзОВ «Перейми» в обличчі керуючого Тіма Нільсона Ґаба і його виконавчого директора Пенцака Олександра Федоровича, котрі подарували нам одну свиню, а для придбання другої (ми вирішили взяти ще одну) зразу ж почали збирати потрібні 3500 грн.

З самого ранку 21 березня закипіла робота: свині ріжуться, смаляться, а далі все шинкується, крутиться через м᾽ясорубку і до ранку 22 березня є 152 літри «тушонки» і паштету! На другий день, у неділю з залишків продуктів нами було ще законсервовано 52 літри м᾽яса з квасолею і гречкою. А далі скалецькі свинячі смаколики відправилися на Схід  у фурі, котру днями відправила волонтерська організація «Воля-Борщів».

 Ось прізвища небайдужих місцевих волонтерів, котрі, не жаліючи власного часу і сил, знову зійшлися для доброї справи: Подворні Олександр і Наталія,  Скавронська Дана Михайлівна, Гуски Роман і Наталія, Дорожі Анатолій і Наталія, Лілія Буряк та Артур Бойко, Вадим Биць, Сидоренко Наталія, Синьків Віра, Онищуки Світлана і Олександр, Тимчук Петро, масар Кулик Микола (все зробив безплатно), різали свині Комусій Михайло та Ковальчук Володимир.

Окремими рядками потрібно згадати про волонтера Віру Синьків. Вона – багатолітня заробітчанка в Італії, котра на чужині всім серцем вболіває за Україну. Приїхавши додому у відпустку, пані Віра поцікавилася, чим може допомогти волонтерській справі. Крім 1000 грн. пожертв «Кухарській сотні Скали-Подільської» (ми їх використали на купівлю томатної пасти), Віра взялася надавати матеріальну допомогу пораненому бійцеві АТО, жителеві с.Кривче Василеві Бобику (передала на його лікування 600 грн. і 50 євро). До справи порятунку нашого пораненого долучилися хлопці зі спортзалу військового містечка (зібрали спосеред себе ще 500 грн.) і місцевий підприємець Тірпак Тетяна (50 грн.).

 Кинувши «клич» серед людей, ми зуміли зібрати ще деякі кошти, щоб покрити витрати на закупівлю другої свині. Ось відомості про пожертви небайдужих: Баглай Л.А. – 100, Притка О.Я. – 50, Комусій М. – 200, Соломон Людмила (заробітчанка в Італії) – 730, подружжя Дорожів – 270,  Гриньків Г.І. – 50, Довгань Л. – 50, Бейко Н. – 50, Колготіна О. – 100, Галайчук Т. – 50, парафіяни греко-католицької громади – 640, парафіяни лосяцької греко-католицької громади – 150. Крім того, по людях ми збирали банки, кришки, приправи і в цьому нам безвідмовно, як і завжди впродовж всіх зимових волонтерств, допомагали підприємці з військового містечка: Бідулько М.Б., Аветісян А.Г.

Отож, звичайними людьми твориться історія сьогодення. Приєднуйтеся до добрих справ, не будьте байдужими. Разом куймо нашу Перемогу!

Оксана Ундерко

Категорія: інше | Переглядів: 982 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: