Четвер, 28.03.2024, 10:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2018 » Листопад » 22 » Активісти-екологи б'ють на сполох: на Борщівщині підприємство зливає у річку Збруч небезпечні відходи?
08:32
Активісти-екологи б'ють на сполох: на Борщівщині підприємство зливає у річку Збруч небезпечні відходи?



Одне з підприємств в Борщівському районі зливає у річку Збруч небезпечні відходи. Про це повідомили на сторінці Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля".

— З року в рік одне і теж саме, нахабності фірми DöhlerGroup немає меж! Чергова порція відходів в річку Збруч після промивки обладнання фірми "ДІНТЕР УКРАЇНА СКАЛА" ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДІНТЕР УКРАЇНА" дочірнє підприємство німецької фірми Döhler. Звертаємо увагу на те, що при промивці обладнання підприємство використовує гідроксид натрію (другий клас небезпеки) — йдеться у повідомленні. 

Також активісти повідомили, що вирішується питання щодо проведення позапланової перевірки Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області для вжиття заходів та притягнення винних до відповідальності.

"Сморід жахливий, лиш півроку пройшло від попереднього зливу, і далі те саме.", - написав на власній сторінці місцевий активіст Ярослав Потурняк який і оприлюднив дуже промовисті фото. Дивитись відео в рубриці :"Відео дня" (справа на сайті).



За словами Ярослава, останнє фото демонструє, наскільки значну кількість
нечистот було одномоментно злито в річку. 
Портал новин "Звістка"

Вікіпедія. Гідроксид натрію (каустична сода) пожежо- та вибухобезпечна. Їдка, корозійно активна речовина. За ступенем впливу на організм відноситься до речовин 2-го класу небезпеки. Як тверда речовина, так і концентровані її розчини викликають дуже сильні опіки. Попадання лугу в очі може призвести до їх важких захворювань і навіть до втрати зору!!!


За результатами проведеної 16.11.2018р. Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі – Інспекція) перевірки встановлено факт скиду 13.65 тис. метрів кубічних стічних вод з  перевищенням нормативів гранично – допустимих скидів у смт. Скала-Подільська Борщівського району від ДП «Дінтер Україна Скала» ТОВ «Дінтер Україна», внаслідок чого навколишньому природному середовищу завдано збитки на суму 14,8 тис.грн.

За допущене порушення відповідальну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.188-5 КУпАП, керівництво заводу зобов’язано заглушити скид з терміном виконання до 01.12.2018р. Станом на 03.12.2018р. трубу, через яку здійснювався скид, заглушено.

Очікуємо від власників ТОВ «Дінтер Україна» завершення розпочатих робіт по влаштуванню очисних споруд і в подальшому не допускання скидів зворотних вод з перевищенням нормативів гранично – допустимих скидів у р.Збруч.

Скала–Подільського селищного голову повторно зобов’язано забезпечити постійний контроль за недопущенням скиду від ДП «Дінтер Україна Скала» без дозволу Інспекції.

Категорія: Екологія | Переглядів: 1508 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: