П`ятниця, 29.03.2024, 14:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2016 » Квітень » 30 » Відкриття спортивного клубу "Скеля"
14:20
Відкриття спортивного клубу "Скеля"

На Великдень, 1 травня о 18:00 год, з нагоди року Божого Милосердя, та реалізації проекту "Тренуємо тіло в християнському дусі", відбудеться урочисте посвячення та відкриття СПОРТИВНОГО КЛУБУ «СКЕЛЯ» смт. Скали-Подільської (військове містечко).
Організатори заходу запрошують всіх охочих приєднатись до святкування.

Сайт парафії УГКЦ


Християнський світ обійняло світле свято Христового Воскресіння, а для молоді смт Скали-Подільської, що на Тернопільщині, подвійне свято – адже на день святкування Пасхи припало довгоочікуване урочисте відкриття молодіжного спортивного клубу «Скеля».

Громадська скалецька організація «Скеля», яка і опікується спортзалом, існує вже давно, більш ніж 8 років. Але вона не була офіційно зареєстрована, існувала на ентузіазмі кількох молодих спортсменів, які вирішили вести здоровий спосіб життя і заохочувати до цього інших. Починалося все із орендованого власним коштом гаража, та занесення туди особистого інвентаря для занять. Цей гараж одразу став пульсуючою артерією на тлі розміреного життя містечка. Хлопчаки звідусіль збігалися туди, щоб позайматися, побачитися з друзями, поспілкуватися. Збільшення бажаючих спонукало до пошуку більшого приміщення. І все ті ж кілька ентузіастів звернулися до селищного голови з проханням виділити їм місце для занять.

Приміщення було надано, правда – на неофіційних засадах та попри все хлопці заходилися ремонтувати його: поміняли старі вікна на металопластикові, вставили нові двері, зробили косметичний ремонт, ні на хвилину не задумуючись, що це приміщення їм не належить і будь-коли його можуть відібрати, і всі старання, труди та вкладені особисті кошти просто пропадуть. Вони, стягуючись стипендіями, підробляючи на різних роботах, вкладали гроші в розвиток спортзалу до якого прикипіли душею: закупляли інвентар, перешивали старі мати, тренували дітлахів безкоштовно.

Рухало ними бажання змінити країну на краще, почавши з себе, адже бачили у праці потрібність. Вони показали молоді периферійного містечка, що є можливість оздоровлюватись, окрім вбивання часу у барах при випивці. Вони ініціювали, компанією тих хто займається у спортзалі, прибирання в місцевому парку, там же, самотужки, хлопці зробили дерев’яні смітники. Вони працювали не вимагаючи нічого навзаєм.

Господь нагородив молодих активістів за їхню сумлінну працю, і послав людей, які підставили хлопцям плече допомоги. Вчитель основ християнської етики місцевої ЗОШ І-ІІІст, Ірина Кунька, знайшла можливість написання проекту на тематику розвитку волонтерського руху на парафіях і звернулась за порадою до  о.Василя Германюка, священика Української Греко-Католицької Церкви селища, який, як виявилося, давно плекав намір допомогти ентузіастам про яких тут описується й ініціював написання роботи для розвитку дітей та молоді, які проживають на периферії під назвою: "Тренуємо тіло в християнському дусі". Метою є донесення до молоді, що вона є потрібною для суспільства і Церкви, і показ присутності добродіїв, які готові безкорисливо дарувати власні кошти для забезпечення самореалізації, правильного життєвого налаштування, оздоровлення, створення місць перебування для  молоді під духовною опікою Церкви. Серед старшої молоді організовуються волонтери, які займатимуться у спортзалі з хворими дітками, соціально незахищеними та дітьми воїнів АТО.

Розпочинала написання конкурсу міні-грантів п.Ірина, а закінчував і доповнював о.Василь. Проект був пізно знайдений тому роботу над варіантом від Скали-Подільської було надіслано в самому кінці останнього дня подання заявок. Та це не завадило вибороти перемогу з посеред ста п’ятидесяти варантів робіт цілої України  й отримати 10 000 грн від Львівської Освітньої Фундації.

Згодом священик зайнявся пошуком й інших доброчинців: хтось пожертвував 1000 грн, інший – 2000, хтось подарував 4000 для закупівлі до спортклубу пластикових дверей, хтось пожертвував тренажер, хтось будматеріали для ремонту приміщення, хтось подарував тканину і складові для пошиття волонтерських маніжок, хтось пожертвував їх пошиття, хтось виготовив банер, вивіску, нанесення зображень на маніжках, хтось звершував ремонт, де хлопцям було самим важко… Таку ініціативу підтримало багато людей доброї волі.

Тож з Божого благословення і спільними зусиллями 1-го травня, на Великдень, відбулося офіційне відкриття спортивного клубу «Скеля». На це дійство зійшлися усі небайдужі: засновники, представники влади, представники освіти, волонтери, спортсмени, активісти, батьки і діти. Отець Василь освятив приміщення, поблагословив на подальший розвиток, а Михайло Денисов від імені своїх співбратів по ідеї, подякував за увагу старших до потреб молоді, мовляв: «На Воскресіння Христа і ми воскресаємо для нової оздоровчої роботи, через допомогу небайдужих…»

Тож якщо хочеться змінити своє життя та життя оточуючих на краще – не чекаймо на когось, змінюймо все самі й сьогодні, а Господь, побачивши старання, воздасть сторицею. Христос Воскрес!

Аліна Червоноока, сестра одного з засновників спортивного клубу

Категорія: Інші види спорту | Переглядів: 844 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 ksju2017  
Яка вартість абонементу ?

2 dubchak  
0
Як такої плати за тренування в спортивному клубі "Скеля" не має. Але хто має можливість, той здійснює благодійні внески - 50 гривень за місяць.
Інформацію надав один з лідерів клубу - Михайло Денисов

Имя *:
Email:
Код *: