Субота, 20.04.2024, 13:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2014 » Травень » 25 » ВИБОРИ. ЯК ЦЕ БУЛО АБО ЩО НЕОБХІДНО ЗМІНИТИ…
00:01
ВИБОРИ. ЯК ЦЕ БУЛО АБО ЩО НЕОБХІДНО ЗМІНИТИ…
 


   Про приємне.
Вибори, незважаючи на пізній старт компанії та організаційні недоліки, пройшли досить прозоро, чесно та спокійно. Було багато переживань та побоювань щодо безпеки виборців та членів ДВК в день виборів, але, на щастя, все обійшлося. Сприяло цьому і посилення охорони дільниць за рахунок членів місцевої самооборони, за що окрема подяка активним членам Скала-Подільського загону самооборони. Члени дільничних комісій, хоч і в обмеженому складі, та з роботою справилися професійно, забезпечивши проведення волевиявлення на високому рівні.


   Приємно було бачити на дільниці молодих усміхнених людей з маленькими дітьми, які зовсім не боялися та залюбки проводили фотосесії.
Родзинкою на дільниці у військовому містечку стало голосування наречених, які прийшли у святкових весільних нарядах. Молодята залюбки фотографувалися, а також отримали невеличкі подарунки від членів дільничної комісії. Отож процес голосування та підрахунку голосів на дільниці пройшов у невимушеній приємній обстановці на високому професійному рівні. Тож хочу щиро подякувати усім членам ДВК за розуміння, професійність та високу самовіддачу!

   Але все змінилося після приїзду до Чортківської окружної виборчої комісії для здачі протоколів виборів…
Тож – про неприємне.
Сказати, що організація прийому протоколів була погано організована – це не сказати нічого! Мені здалося, що ми повернулися, як мінімум у 80-ті роки минулого сторіччя, з відсутністю комп’ютерів та хамства щодо людей.
По-іншому, як хамство, я не можу назвати ту процедуру, яку дехто назвав «роботою по організації прийому бюлетенів від ДВК».


                    


   Ви просто уявіть собі картину, коли серед ночі під будинком адміністрації (географія ролі не відіграє) зібрався натовп (саме натовп з майже півтора тисячі чоловік) з мішками, пакетами, торбами та розмістився перед будівлею (всередину не запускала охорона: дякувати Богу хоч дощу не було), де не було ні місць для сидіння, ні нормального освітлення ні, перепрошую, туалетів. Уявили? А тепер подумайте що люди мали робити цілу ніч, а очікувати прийшлося до обіду і пізніше, і що творилося ранком на тій площі! Не буду все описувати, скажу лиш одне: ми почувалися немов безхатченки чи біженці. Соромно. За Україну соромно. Після 10 -годинного очікування, коли підійшла наша черга, нарешті попали всередину, поштовхавшись «заради традиції» на вході з такими ж «злими бомжами». Зайшли до зали, де засідала комісія. Оголошення даних протоколу зайняло максимум 4 хвилини. Порівняйте: 10 годин очікування та 4 хвилини здача протоколів! Під час читання даних з протоколу оператор паралельно заносив ці дані в комп’ютер, який моментально видавав інформацію про правильність чи хибність їх оформлення.
А тепер у мене таке запитання: а чому не можна було дати таку програму з електронним протоколом КОЖНІЙ дільничній виборчій комісії? Нас мають за лузерів? Це ж елементарно: кожна ДВК, маючи такий електронний протокол, вносить у нього усі дані, програма підтверджує правильність введення або ж вказує на похибку. Після закінчення оформлення протоколу, він по електронній пошті відсилається до ОВК, де протокол реєструється, дані заносяться до протоколу ОВК, а на адресу дільниці автоматично приходить звіт про отримання протоколу та дата й час, коли необхідно доставити оригінали документів з «мокрими печатками». Так питання черг знімається повністю! Окрім того можна не друкувати безліч непотрібної «макулатури», а теж подати усі ті акти й протоколи з постановами в електронному вигляді: потрібний комісія сама собі роздрукує. Хтось скаже, що такі електронні протоколи можна підробити – так можна. Як і усе в світі. Але можна кожній комісії (на тому ж таки диску) дати дані її електронної пошти включно з паролем – це мінімізує ризик несанкціонованого втручання, або ж виготовити усім головам електронні ключі. Змогли ж заставити виготовити такі електронні ключі усі юридичні одиниці! Кошти невеликі, а порядок – повний.
Хочемо ж до Європи, а працюємо, немов у середньовіччя. І що інтересно – ОВК й ЦВК між собою працюють власне за такою методою: спочатку електронні протоколи, а вже потім подаються оригінали. То що – вони люди, а ми…
Хто ми на вашу думку?

Категорія: інше | Переглядів: 751 | Додав: dorozch | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 Юра  
Готовий допомогти! Зателефонуйте мені-0678999743

4 dorozch  
Добрий вечір, Христино!Наше містечко хоч і невелике, але є і поліклініка, і магазини,  дві середніх школи та два дитячих садки.. Щоправда відділень банку зараз немає (лише в м. Борщів - за 12 км від нас), але є банкомати іПриватбанку і Укрсиббанку та Ощадкаса. Про вартість оренди зараз сказати не можу, але взнаю та повідомлю. Але в будь-якому випадку ми  вам допоможемо. Звертайтеся невідкладно.Мій номер моб. 0975742013. Інформацію про потребу в допомозі я негайно розміщу на нашому селищному сайті. Вірю, що знайдуться небайдужі люди. Телефонуйте!

2 2  
Ну от пане Анатолію - Вам і карти в руки. Ми рухаємося до громадянського суспільства. Організовуйте ініціативну групу по реформуванню виборчої системи. Той, хто з подібним не стикався - то і поняття зеленого не має, як та вся система через ср.ку працює. І так не тільки з виборами, так працює вся державна машина - шуму багато а результат мізерний.

3 dorozch  
Я обов'язково підніму питання здачі протоколів до ОВК перед Центральною виборчою комісією та звернуся до нашого депутата задля законодавчої підтримки змін до цієї процедури. Про наслідки інформуватиму на сайті. Незабаром нові вибори до парламенту і я не хочу щоб хтось інший відчув себе у ролі "ізгоя" Це не кіно, це - реальність нашого життя, яка не повинна бути такою тупо жорстокою.  Дякую за небайдужість :)

1 1  
недомайданили

Имя *:
Email:
Код *: