П`ятниця, 29.03.2024, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2017 » Листопад » 4 » Скала-Подільська перетворилась на руїну
09:13
Скала-Подільська перетворилась на руїну


Доброго здоров’я усім мешканцям Скали-Подільської! 
 Хочу звернути увагу громадськості на екологічний стан нашого маленького містечка.Жахливе становище має територія вздовж річки Збруч,- де на пагорбі розташована вул.Котляревського. Від фортеці і до розваленої шкільної очисної станції – суцільне сміттєзвалище. При цьому зауважу,що викидають сміття ті люди,що проживають на цій вулиці. Вже довший час д.п.Благоустрій надає мешканцям містечка послугу по вивозу сміття. Виникає питання,чому люди не користуються даною послугою, а викидають сміття з пагорба вниз?  Це запитання до влади. Дане сміттєзвалище забруднює прилеглу територію , і річку Збруч. Вздовж дороги на Кам’янець-Подільський, у придорожній канаві,протікають каналізаційні стоки у напрямку мосту.По вул.Крушельницької, як іти до цвинтаря,з правої сторони також протікають каналізаційні стоки в напрямку колишньої шкільної ділянки. Мешканці,проходячи цією дорогою, обурюються бездіяльністю влади. З радгоспного ставу витікає потічок, який впадає в річку.Також, вище по течії річки, є ще один природній потічок, який протікає через стару Скалу.Громадяни, що проживають поблизу цих потічків, повиводили з власних осель каналізаційні відводи, і все це стікає в річку. Небайдужі мешканці викликали екологічну інспекцію з Тернополя, і екологи взяли проби води для аналізу вмісту нечистот у потічках.
   На території селища є недобудовані очисні споруди (справа перед мостом, як їхати на Хмельниччину). Зараз там проводяться будівельні роботи. По плану там мають фільтруватися стоки від заводу DOHLER. Як це все буде працювати,- побачимо з часом.
  Вчора я був на селищному сміттєзвалищі. Назвати його облаштованим,-не повертається язик. Територія, яка займає частину кар’єру асфальтного заводу- не огороджена, вітер роздуває сміття навколо звалища. Я чув на сесії,що селищний голова Мирончук В.П. говорив, що в планах є звозити сміття з усієї громади в Скалу-Подільську на законне сміттєзвалище. Ця пропозиція серед громадян викликала глибоке обурення. Люди говорять,що якщо голові селища потрібне сміття з усієї громади,- то хай звозить собі у військове містечко. Із тим сміттям що є,- би навести порядок. У випадку звезення сміття в Скалу з усієї громади,- влада дочекається до протестів і мітингів.
  Також мешканці скаржаться на сморід, який з’являється коли працює асфальтнийзавод. Запах викликає нудоту,болить голова,- а що казати людям з хронічними захворюваннями? Про так звані фільтри для очищення викидів у повітря,- вже я особисто чую років з десять, але окрім балачок влади усіх рівнів, і обіцянок власника заводу – нічого не міняється на краще.
   Забруднення навколишнього середовища - це є проблема номер один. Люди хворіють хронічними захворюваннями ,вода забруднена, повітря забруднене. Оскільки населення в останні роки збіднішало - люди харчуються дешевими продуктами, які також здоров’я не добавляють. За статистикою – ми вимираюча нація, більше людей помирає, чим народжується. У підсумку :хто винен,і що робити?
  На мою думку ,велика частина вищесказаних проблем є виною самих мешканців.Пора б вже й зрозуміти, що Україна – це є кожен із нас. Ніхто чужий не прийде,і не зробить нам на місці життя європейського рівня. А представникам влади,яких обрала громада,- потрібно більше звертати увагу на проблеми людей, а не бізнесу.Не буде людей- не буде й бізнесу.
  Не можу не пригадати частину роздумів покійного Андрія Кузьменка (Скрябіна):”Недавно між гастролями їхав на автомобілі Україною і зняв свою подорож. Про те,що моя країна – суцільна руїна. Я не вибирав кадри:не було з чого. Це руїна. Відео знімав впродовж 4-х-годинної поїздки маршрутом Миколаїв – Калуш - Івано-Франківськ – Тернопіль – Кременець – Дубно - Луцьк.
  Ми звикаємо до того,що оточує нас ,а коли бачимо це на екрані-воно шокує! Це-наша 
країна. Це ми з вами! І, повірте, збоку ми виглядаємо страшно! І це 
всього-навсього 320 км із майже 170 000 км шосейних доріг України. Ми 
пересувалися виключно центральними трасами !Уявіть собі,що робиться в маленьких 
селах… Чому я почав знімати? Впродовж 2-х годин дороги я не побачив жодного 
усміхненого обличчя. Ось діточки йдуть по коліна в снігу зі школи, старі 
бабусі, згорблені і сумні, ледве пересувають ноги… Забуті села.Країна ходить 
так одягнена, що слів нема. Часто ті люди, які працюють зранку до ночі ,не 
мають за що купити собі хоча б пристойний одяг…Я виклав цей запис Руїни в 
Інтернет, за сім днів - 150000 переглядів у YouTube. Коментарі до 
відео дуже різні. Але я хотів, аби ми побачили себе збоку. Ми копирсаємся в 
тому гамні і не помічаємо того ,бо звикли до цього. Ми знаємо куди прийти, щоб 
утішити свої очі. Та більшість людей так звикла до цієї руїни, що не реагує 
навіть. А в Інтернеті вибухнула реакція - бо справді, як ти, смерд, смів нам 
показати наше справжнє життя?! А в країні, погляньте,руїна, 90% території 
виглядає, як після війни. Думаю, що це таки війна, а ми живемо в окопах. І тому 
свідома людина може прийти до логічного висновку: якщо ми, українці, можемо в 
таких умовах жити, то нам уже…….”
   Гідні роздуми справжнього патріота України. В них ми бачимо себе. Чи здатні мизмиритися з таким життям? Якою ми залишимо Землю наступним поколінням?
 
Сергій Бондарчук.

Анонім. Це не тільки в Скалі такий свинарник але практмчно по всій Украіні.Я це побачив іще в 90 роках по розвалу Украіни радянськоі.Хто шо хоче то і робе демократія в головах. Всі очисні шо радянські украінці настроіли теперішні пробандеровські розвалили. Дерьмо тече вздовж вулиць вже пару десятків років у річки потім все це зі всієі Украіни в Чорне море. Білорусія КГБешна в порівняні з нами це славянська Швейцарія шо по чистоті шо по злодійству. В місті Копичинці каналізація шо з тюрми шо з лікарні яка рядом прямим ходом летить мимо розвалених і розкрадених Путіном очисних споруд прямісінько в річку Нічлаву. І начальник тюрми спідоносноі копичанам відповідав шо в них нема екскаватора шоб навести лад із стьоками. А я скажу нема Сталіна який би такими зеками тюрми викопав би Беломор-Канал. Все добро пізнається в порівняні з злом. 

Анонім. Я родом скаличанка….давно живу в екологічно чистій країні, де класифікують сміття,де чисте повітря і не наблюдається таких катастрофічних екологічних злочинів, описаних вище. І сумувала моя душа і плакала, коли вище описане побачила я власними очима, подорожуючи по рідній землі. ХТО , ЯК НЕ МИ????? Тільки ми, ті, які проживають у смітнику під назвою селище Скала – Подільська в ЗМОЗІ зробити з цього чудового історичного містечка квітучий край … Як? В першу чергу позбутися із управління селищем байдужий людей…. 

Інтернет-газета "Про все"

Категорія: Екологія | Переглядів: 1101 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: