Четвер, 25.04.2024, 09:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2016 » Квітень » 23 » Вагома інвестиція, яка покращить якість освіти в громаді
08:42
Вагома інвестиція, яка покращить якість освіти в громаді

Міністерство фінансів відібрало 24 опорні школи для «пілотного» проекту. Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, і підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти, пише minfin.gov.ua. За ініціативи попереднього Міністра фінансів п. Наталії Яресько, даний проект був започаткований Міністерством фінансів України спільно з Міністерством освіти і науки та став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких - Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія "Майкрософт Україна", яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів. В рамках Проекту було відібрано по одній школі у кожній області, що отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази. Зазначена школа зможе отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості. Відбір проводився незалежними представниками Проекту за участі міжнародних донорів, фонду Western NIS Enterprise Fund та Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Перевага надавалася школам, які, в рамках оптимізації, буде укрупнено за рахунок малоформатних шкіл. Таким чином, учні з сільської місцевості отримають можливість здобути якісну середню освіту, що стане базою для подальшого навчання і кар’єрного росту. 1 вересня 2016 року оновлені навчальні заклади радо вітатимуть своїх школярів. Перелік відібраних опорних шкіл станом на 21.04.2016 р. 

Розмір інвестиції в Скала-Подільську ЗОШ І -ІІІ ст. складе -  2,8 млн. грн.

Категорія: Освіта | Переглядів: 1179 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
4 marjanaku  
Звучить все дуже гарно, особливо: "забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості". Тепер залишається нашій владі продумати, що крім матеріально-технічних ресурсів, одним з найважливіших ресурсів є ще людський фактор- трудовий ресурс. Потрібно продумати, як серед педагогічного колективу всіх шкіл, які підпадають під закриття внаслідок цього проекту, і школи, яку вибрали опорною, вибрати кращих і достойних вчителів, які дійсно дадуть нашим дітям високу якість освіти. А це є дуже-дуже важливим. Так що до цього питання потрібно підійти дуже серйозно. Думаю це питання потрібно піднімати на обговорення громади і це обов'язково.

3 Михайло  
Не знаю що то за "пілотний проект" і хто - пілот, але те, що грошей треба на ремонт вже давно- це факт. Вода після дощу тече по стінах від 4-го поверху на перший. "Криша" в нас дірява. Плитка обліцовочна з фасаду падає, не дай бог ще на чиюсь дитину. Ви, старші і поважні, хоч голову деколи піднімаєте догори. Шукайте доброго інженера-будівельника зі стажем,такого як був Кравченко в радгоспі, нехай Вам хоч приблизний кошторис тої роботи прикине. А тоді шукати верхолазів, смолоскипів чи кого там треба, то й не знаю чи в 2,8 млн.грн влізетеся. Врахуйте, що батьки грошей не мають, і якщо використаєте безтолково ці гроші, що держава дає тепер, то не знаю в кого тоді буде "пілотний проект".

2 Xena  
Не знаю, що сказати... Відчуття, що з громадою не радились, влада ще минулого тижня навіть словом вчителям не обмовилась про такі епохальні зміни. А зміни справді епохальні. Йде мова про закриття шкіл, звільнення вчителів, а отже збільшення соціальної напруги в громаді. Так найлегше: закрити і все. І ще подати це як велику "перемогу". Але щось не з того ми починаємо жити в громаді: ще нічого не створили, зате вже закрили.

5 marjanaku  
Якщо Ви вчитель і Ваша школа підпадає під закриття- домагайтеся, щоб зробили якийсь конкурс або екзамени для вчителів опорної і тих шкіл, які планують закрити, щоб залишилися в опорній школі тільки кращі вчителі.

1 Віталій  
Які школи в нашій тергромаді буде "оптимізовано"?

Имя *:
Email:
Код *: