П`ятниця, 29.03.2024, 16:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2015 » Грудень » 21 » Новини від волонтерів Скали-Подільської
20:13
Новини від волонтерів Скали-Подільської

Новини від волонтерів Скали-Подільської

Буваючи влітку в різних куточках нашої країни, учні та вчителі Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів підмітили, що в містах масово проходить збір пластикових кришечок, за кошти від реалізації яких волонтерами закупляються протези скалічених на війні українських бійців. Повернувшись за парти восени, в двох місцевих школах було зорганізовано збір таких кришечок. До нашої ініціативи долучилися ще працівники відпочинкового комплексу «Тридев'яте царство», за що їм велике спасибі. А днями вчитель-волонтер Сидоренко Н. відправила зібрані матеріали у відповідний логістичний центр Тернополя.

Завершується важкий для країни 2015 рік, котрий вкотре продемонстрував, що є «кому ще рідний край боронити»: хто захищає його зі зброєю в руках, не сховавшись від мобілізації, чи взагалі пішовши добровольцем. Хтось же, а це ми, жінки, котрі зорганізувались в так звану «Кухарську сотню Скали-Подільської», вносимо свою лепту тим, що найкраще вміємо робити – куховарити. «Незабаром новорічні і різдвяні свята і нашим воїнам-землякам не завадило б зібрати невеличкі подарунки з рідної землі» - подумалося нашому постійному організаторові і керівнику Наталії Подворній. Сказано – зроблено. Знову ж підключаємо учнів та педагогів ЗОШ І-ІІ ступенів, котрі майже кожен несли з дому, що могли (предмети гігієни, солодощі, листи, гроші), та невтомних жінок-пекарок Шликову О., Мудрик С., Курек Т., Бугеру Л., Пікалову О., Перепічку Л., Лукаш Г., Гуску Н., Онищук С., Бурденюк Л., Москавлюк О., Стефину В., Чорпіту Н.  Далі до нашого почину приєднався колектив педагогів та учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів й зумів зібрати 1800 гривень. Допомогли коштами ще й вчителі місцевої школи естетичного виховання: Фаліон Н. – 1000 грн., Боднарук Р. – 30 грн., Івасєчко І. -50 грн., Повадюк А. – 100 грн. та просто небайдужі земляки: родина Колготіних – 150 грн., родина Кустіцьких - 200 грн. та Ружицький А. – 200 грн. Як і в попередні рази, не змогли бути байдужими наші підприємці з військового містечка – Бідулько М., Довгань Л., Бейко Н. – і внесли свою лепту, запропонувавши чаї, каву нашим хлопцям.

Ми, педагоги,  стараємося перетворити волонтерство на одну з форм патріотичного виховання наших учнів і тому в ці дні школярами молодших класів було написано листи до Миколая з побажанням для воїнів, вилито та оздоблено з гіпсу ангелів-охоронців. А у 3 класі народна мисткиня Харатін Ірина провела майстер-клас з виготовлення мотанок-ангелів, котрі зі словами «на охорону, на здоров'я, на порятунок» теж відправлені нашим хлопцям. Не відмовили нам у допомозі придбання медикаментів зі знижкою й працівники аптеки військового містечка.

За все всім велике, велике спасибі від наших хлопців! Адже на Свята 16 воїнів-скалечан відчують, що за них дбають земляки, а отже, вони там недаремно. 

Оксана Ундерко

Категорія: інше | Переглядів: 940 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 йван  
"Скала-Подільська об'єднана територіальна громада входить в Новий рік з прийнятим бюджетом. В добрий час! "--
так де той бюджет?

Имя *:
Email:
Код *: