Субота, 20.04.2024, 05:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2014 » Березень » 24 » Народна толока на старому кладовищі
09:34
Народна толока на старому кладовищі
 
    
 
  Римо-католицька громада дякує братам та сестрам греко-католицької громади та жителям селища за допомогу в розчищенні старого кладовища. Після реставрації фігурки Матері Божої вже була незмога дивитись на хащі старого кладовища. Адже ж там поховані люди, жителі нашого містечка, які колись творили історію нашого селища, а тепер покояться в такому запущеному місці. Цвинтар - це є святиня і потрібно було колись все-таки привести в належний стан місце спочинку наших скаличан. Страшно подумати, що так колись будемо спочивати і ми.
     Отже, протягом двох субот тут кипіла робота. Не "сачкував" ніхто. Чоловіки вирубували і пиляли багаторічні дерева та кущі, а жінки та молодь те все зносили на купу. Хочемо одразу заспокоїти наших односельців, які стривожились страшним виглядом тих "куп". Ці гілляки в майбутньому забере священик з Борщева, який перероблятиме для подальшого спалювання в себе в костелі, адже встановив там пічне опалення. В наступну суботу, 29 березня, за гарної погоди роботу плануємо продовжити. Тому розслаблятися ніколи, потрібно все довести до ладу, адже попрацювати там ще є над чим. Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до благодійної справи, а винагарода не забариться, адже в Бога ніщо не забувається.
                                                                                                          Дубчак Ірина
 
 
 
 
   
 
   
Категорія: Духовність | Переглядів: 956 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 dubchak  
0
Дорогий "фамілія"! Той "піп" працював на цвинтарі і то добре працював. Можливо, там були і Ви, але Ви не підписались, то я буду коментувати взагальному. Справа в тому, що борщівський священик, який заготовляв цю деревину для опалення свого костела, купив нещодавно в Польщі машинку для переробки того ріща. І коли будуть приморозки, щоб впали бур"яни, робота на цвинтарі мала б закипіти. Але, нагадаю, що цвинтар- це не робота "попа", а громади. Тому туди піду я і Ви та ще ті, кому небайдужий заросший наш багатостраждальний цвинтар. Напишіть хто Ви є і я з радістю буду чекати Вас на осінніх роботах.
З повагою Ірина Дубчак

3 фамилия  
може той піп ше бурини повикошує, які повиростали замість спиляних дерев?

1 Валентин  
На старому цвинтарі хоронили всіх помершиш людей селица (не тільки поляків а й українців) до 1939 року. Чому ж тільки римо-католики приводять його до порядку?

2 dubchak  
Шановний Валентине! Дуже дякую, що Ви звернули увагу на моє повідомлення! Справа в тому, що наш новий священик - отець Володимир,  багато на що нашим парафіянам відкрив очі на ті речі, про які ми навіть не здогадувались. Зокрема, він розповів нам, що цвинтар - це лице парафії. І що він дуже б не хотів бути похованим на нашому цвинтарі, надзвичайно запущеному. Ми реставрували з допомогою скаличан фігурку Матері Божої на могилі-похованні отців, які раніше служили в Скалі. Там є два католицькі і один греко-католицький священик. Потім розчистили прилеглу територію і вирішили продовжувати так і далі. Нам допомагають брати та сестри греко-католики та інші жителі нашого селища. Працюють також поруч з нами наш отець Володимир та отець із Борщева Григорій, який хоче забрати собі те все ріща на опалення в своєму костелі, але, правда, восени. Прошу також і братів православних допомогти. Запрошую також і Вас, Валентине, наступної суботи допомогти нам, адже дуже важко та робота дається. Можливо, доведеться продовжувати восени, тому-що потрібно прибрати до свят і костел. З повагою Дубчак Ірина

Имя *:
Email:
Код *: