Четвер, 25.04.2024, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2015 » Грудень » 10 » Збруч просить порятунку
21:26
Збруч просить порятунку

Відкритий лист на сесію селищної ради Олександра Дубчака 

Природа є цілісним організмом, тому зі зміною одного компонента природи,- змінюються і всі інші. Чи будуть ці зміни на користь природі та людині? Адже необдумане втручання в природу може привести до невиправданих втрат та несподіваних наслідків. Річка є складною і вразливою екосистемою, тому кожний раз, коли ми хочемо змінити її гідрологічний режим, потрібно звертатися до спеціалістів - екологів, щоб вони спрогнозували зміни.

На відеоролику та фотографіях ми бачимо вже проведені будівельні роботи на річці Збруч в районі колишнього млина. Повністю перекрито корінне русло річки залізобетоними панелями і частково обхідне річище, внаслідок чого рівень води підняли приблизно на 1 м. Цими діями направляють більший потік води на турбіну збудованої міні-ГЕС. Зменшення енергетичної залежності України - є позитивним моментом. Але знову це здійснюється за рахунок природи і це в час екологічної кризи. 

Збруч просить порятунку, адже негативних моментів значно більше:

а) ​місцями вода вийшла на заплаву річки;

б) підвищився рівень грунтових вод і внаслідок цього на городах ускладнюється обробіток грунту та вирощування культурних рослин; 

в) на відрізку Збруча навпроти Скали зменшилась швидкість течії річки і відбувається більш швидке замулювання русла;

г) заболочування берегової лінії річки;

д) заростання русла річки водоростями;

е) більш негативними будуть наслідки повеней;

є) риба тепер не зможе під час нересту підніматися проти течії, як це було раніше, внаслідок чого відбудеться зменшення рибних багатств Збруча;

ж) зарегульованість річки призведе до втрати природної здатності річки до самоочищення і самовідтворення.

Дорогі наші скаличани! Ми повинні разом пильнувати стан довкілля, інакше, знищивши його, - загинемо й самі. Пам"ятаймо про це! Природа вже волає про порятунок!


Кримінальний кодекс України

Стаття 242. Порушення правил охорони вод

1. Порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, -

карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель або захворювання людей, масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу або інші тяжкі наслідки, -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Категорія: Екологія | Переглядів: 1333 | Додав: Neoja | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 mykhaylodanyk  
Шановний  пане голово ! Відберіть в участкових той комп"ютер, що бувший бухгалтер "подарувала" їм, віддайте Ірині Дубчак, нехай освоює облік на комп"ютері. Там і програма була, якщо не удалили вже. Пухальська вміло видаляє всі сліди, всі первинні документи за півтора року безслідно щезло. Ну, з нею пізніше. Віддайте дівчатам компа, зробіть інвентаризацію основних засобів, звірте залишки. І не тільки в Скалі, а й в селах. Як їх потім брати на баланс, на підставі чого. Акти мають бути. Пильнуйте  БУХОБЛІК. Не буде обліку - не буде контролю. А ми будемо Вас пильнувати, щоб правильно використовували бюджетні гроші. Ви не проти, напишіть щось, бо другого суперофіційного сайту нема, народ не має що читати.

2 dubchak  
0
Пане Михайле! До Вас звертається Ірина Дубчак. Ну що ж Ви так полюбили нашу сім'ю?  Ми лише доносимо інформацію до користувачів, а Ви нас звинувачуєте у всіх бідах! Будуть хороші новини - писатимемо про них. А наразі маємо - що маємо. Для Скали ще потрібно добре попрацювати. Так, я є скрізь, бо небайдужа мені доля Скали, де я народилась, а Вам ближче до серця Більче-Золоте.  І також Ваша правда, що наш сайт читають у багатьох країнах, це не блеф. Скрізь нашого цвіту є, люди спілкуються потім з нами, коли приїжджають у Скалу, висловлюють свої пропозиції. Коли вони далеко від дому - кожна новина гріє теплом рідного дому. А Ви пишете такі нісенітниці! Прошу, висловлюйтесь коректно, бо таки дійсно читають поважні люди, нехай про нас не думають, що ми якісь "балаболки". Не час!!! Давайте вже залиште розбирати моїх дорогих мені людей і почніть із себе відроджувати Україну. Я всім серцем, своїми діями, молитвами огортаю свою дорогу Скалу-Подільську. Давайте піднімати її разом, нам у ній жити, нашим дітям і онукам. Дай, Боже, нам всім миру!!! Прошу Вас, не пишіть багато і ні про що. Бруду вистачає. Я мрію створити громадську організацію, щось на кшталт "Активної громади", - відеоролик є в Укрнеті. Починаємо із себе, я із себе почала. Закликаю всіх до співпраці, роботи є багато. Корону я вже приміряти не буду, буду працювати на благо громади і на прославу Нашого Господа.



1 mykhaylodanyk  
Чуєш, Роман, а та статистика про відвідуваність сайту - правильна ?? Що і в США читають, і в РФ, і Польща, Іспанія, Ізраїль, Бельґія...чи це якась хирня  "на  постном масле" ? Що, в них своїх проблем нема ? Чи там є наші люди ? Хто в  Бельгії зацікавився Скалою і її сайтом. О, тепер треба добре думати про те, що пишемо. Та то лише за сьогодні до 200 люда прийшло  подивитися на дурних. А  "еще не вечер".

Имя *:
Email:
Код *: