П`ятниця, 19.04.2024, 01:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
НАШЕ ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ СТАТУСУ МІСТА?
Всього відповідей: 156
ФОРМА ВХОДУ
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар України
Курс валют
курс валют в Украине сегодня
banker.ua
Відео
НАША КНОПКА
САЙТИ СКАЛИ-ПОД.
Головна » 2017 » Травень » 10 » "Перша ластівка "La Skala"
18:49
"Перша ластівка "La Skala"



"Перша ластівка "La Skala»"

Під такою назвою вийшла друком справді перша збірка творчого об'єднання митців Скали-Подільської «La Skala». Авторами є понад 20 майстрів пера - уродженців нашої громади чи тих, хто зараз пов'язав свою долю зі Скалою-Подільською. «У книжці представлені автори усіх вікових категорій: від зовсім юних, вчорашніх школярів, а сьогодні студентів, до, образно кажучи, їхніх бабусь і дідусів. 

Перші віршують на крилах мрій, другі пишуть радше про пережите на життєвому шляху», - відмічає літературний редактор збірки, теж учасник даного об'єднання, член Національної спілки письменників України Євген Зозуляк. Про змістовне наповнення творів розповідає голова даного об'єднання, головний редактор збірки поетеса Аліна Червоноока: «Читач порине у вир національно-визвольної боротьби, почує плач за Батьківщиною, постріли «Градів» на сході України і тиху материнську молитву, зануриться у спогади свого дитинства, нап'ється цілющої води з бурхливого джерела юнацьких поривань. До збірки ввійшли також автори, котрим довелося пройти сталінські ГУЛАГи та заслання, спогади про ті лихоліття відображені у їх творчості».

Книга презентує й роботи творців мистецтва: молодого та перспективного графіка Андрія Дольного (він ще й оформив обкладинку книги) та досвідченого і знаного художника Євгена Шпака. Автор цих рядків плекає надію, що крім художньої та мистецької цінності, збірка матиме й історичну вартість, адже у ній міститься екскурс в історію розвитку культури і мистецтва Скали-Подільської.

Звичайно, книга б не побачила світ, якби не розуміння, сприяння та підтримка депутатського корпусу Скала-Подільської ОТГ й особисто голови громади Мирончука В.П.

Отож, 11 червня о 17 год. у приміщенні Скала-Подільського будинку культури відбудеться презентація збірки творчого об'єднання «La Skala». Запрошуємо усіх на даний захід.

Оксана Ундерко, науковий співробітник Скала-Подільського краєзнавчого музею

Категорія: Творче об'єднання "Lа Sсala" | Переглядів: 780 | Додав: dubchak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: